Гарбузова олія: застосування, користь та шкода для здоровя організму, відгуки лікарів, склад, як вибрати

Протипоказання до застосування

Як приймати гарбузову олію, дозування та частоту вживання необхідно погодити з лікарем.









Протипоказання до застосування:

  • Жовчнокам’яна хвороба (холелітіаз), оскільки продукт може спровокувати вихід каміння,
  • Рідкісний стілець і схильність до діареї,
  • гостре запалення жовчного міхура,
  • Непереносимість та алергія на хімічні сполуки, що входять до складу продукту,
  • Слід обережно приймати під час вагітності.

Як вибрати якісний продукт

Олія з насіння гарбуза у продаж надходить розфасованою у скляну тару темного кольору по 100, 250, 500 мл і 1 л. Також в аптеках його можна придбати упакованим у капсули, які герметичні та їх легше вживати.

Ціна на гарбузову олію в капсулах вища, ніж у аналогічного в скляній тарі.

  • При виборі продукту для лікувальних цілей слід звернути увагу на дату виготовлення.
  • Вона має бути проведена у вересні або жовтні, це термін збирання врожаю цього року.
  • Значить у продукті буде максимальна кількість корисних речовин.
  • Упакований продукт зберігається при температурі +10-+150 С у прохолодному місці без доступу сонячних променів протягом 9 місяців. Відкритий скляний флакон – 5 місяців.

Віддавати перевагу необхідно продукту, отриманому способом холодного пресування. Оскільки до його складу входять насичені жирні кислоти, при струшуванні на поверхні скла залишаються тягучі смуги, може утворюватися осад.









Відгуки про гарбузову олію дозволяють отримати інформацію про її властивості та позитивний вплив на загальний тонус організму, поліпшення сну, емоційного фону.

Вживають його не лише з лікувальною метою та для профілактики захворювань. Олію використовують для заправки салатів зі свіжих овочів, приготування соусів для м’ясних та рибних страв. При нагріванні воно втрачає до 50% корисних речовин.