Готуємо маску з дріжджів будинку
Маски із дріжджів у домашніх умовах готувати досить просто. Необхідно дотримуватися ряду умов, щоб не нашкодити «живим» грибкам і змусити їх працювати саме на шкірі.
Народні рецепти не рекомендують зберігати дріжджові маски: використовувати косметичний засіб необхідно відразу після приготування. Особа перед застосуванням має бути очищена від забруднень та косметики.
Для отримання стійкого ефекту маски з дріжджів слід використовувати курсами, періодично змінюючи склад компонентів, щоб уникнути звикання шкіри.
- Основа кожної маски – 1 ст. дріжджів та 1 ст.л. теплого молока (або іншої рідини). Заливати окропом неприпустимо, щоби мікроорганізми не загинули!
- Рідкі пивні дріжджі не перемішуються з рідиною, а відразу додаються в маску з іншими компонентами.
- Витримувати маску потрібно приблизно 20 хвилин. Якщо відчувається печіння чи стягнутість шкіри, маску потрібно змити теплою водою.
- Не допускати повного висихання маски на обличчі.
Суміш ретельно перемішати, розбиваючи грудочки, і залишити для бродіння на 30 хвилин. Вуглеводи (у формі меду чи борошна) прискорять процес.