Необхідні мікроелементи
Тільки з їжею в організм входить елемент лютеїну. Він не може вироблятися організмом людини, але утворюється в рослинах за рахунок складних хіміко-біологічних процесів.
У великій кількості знаходиться в кукурудзі, капусті, шпинаті, овочах та фруктах червоного або апельсинового кольору.
- Пластичність тканин очної рогівки залежить від вмісту фолієвої кислоти, яка міститься у будь-яких видах коренеплодів, яблуках та бананах.
- Елемент цинк необхідний у мікроскопічних дозах для засвоєння вітаміну А, який знаходиться в морській капусті, мідіях, устрицях, перці, часнику та цибулі.
- Людям, які страждають на діабет, потрібна альфа кислота, нестачу якої можуть компенсувати рис і шпинат.
Для заповнення нестачі поживних речовин в організмі, офтальмологи радять вживати комплекси вітамінів.